O NAMA

Restoran & Hotel Jezero se nalazi poviše Bilećkog jezera u mirnom i tihom dijelu grada Bileće i udaljen je samo 1km od centra. Nalazi se odmah na izlazu grada na putu prema Trebinju…

Odlikuje nas savšena jedinstvena klima, planinski i mediteranski vazduh, planinska izuzetno bistra voda te nevjerovatna zadivljujuća priroda i bogata fauna.

Smješten je na obali blistavo čistog Bilećkog jezera koje svojom izuzetno pogodnom temperaturom doprinosi kvalitetu ribe koja se tu i uzgaja za potrebe restorana.

This slideshow requires JavaScript.

JEZERO u sumrak

Kada se sunce lagano spusti na zapadnom horizontu i dan se približi svom kraju, jezero iz sebe iscjedi poslednje kapi sunca i tako, niti osvijetljen niti u mraku, polako tone u sumrak blagi. U predvečerje, kada sunce koje cijelog dana neumorno peče konačno izgubi bitku i posustane, bakarno nebo iznad jezera i brdašca koja ga okružuju stapaju se u jedinstvenu sliku koja svima oduzima dah. Obasjano skrivenom svjetlošću i obojeno u crveno nebo se presijava dok tamnoplavi vrhovi brda nježno u njega prodiru. Taj vatromet boja, njihova nevjerovatna igra i sklad čine jezero prelijepim. Dok se poslednji sunčevi zraci raspršuju kroz baštu restorana i drvorede, visoke krošnje drveća se meškolje i tiho trepere obasjane blijedom svijetlošću. U velikoj bašti izmedju zatalasanih vrhova travki poput hiljadu rasutih novčića blistaju svici. Zelena brda lagano tonu u purpur sumrka. Tiha su i mirna, konačno spremna za noć i miran san. Sa obale obrasle šumom, visoki zeleni borovi i široki hrastovi bacaju sijenku na svjetlucavu površinu jezera ogledajući se u njemu. Kada sunce zađe i crvena boja sumraka nestane u tami, jezero će postati ogledalo za mjesec koji se rađa tačno iznad njega. Tišina tamne noći biće sve veća i veća, a jezero će polako utonuti u nju. Dok sunce izmiče, a noć se približava, u sumraku koji pretvara svijetlost u sjaj, jezero blista i zrači nekom neobičnom ljepotom. Na pola puta od svijetla do mraka, on postaje dio čarolije koju je riječima teško opisati.

DCIM100GOPROGOPR7550.

DCIM100GOPROGOPR7633.

DCIM100GOPROGOPR7591.

DCIM100GOPROGOPR7581.

DCIM100GOPROGOPR7579.

DCIM100GOPROGOPR7595.

DCIM100GOPROGOPR7631.

DCIM100GOPROGOPR7624.

DCIM100GOPROGOPR7626.

DCIM100GOPROGOPR7587.

DCIM100GOPROGOPR7588.

Ovo je mjesto kraj kojeg se ne prolazi a a da se ne svraća, ovo je mjesto koje ne želite propustiti. Mjesto u kome se jednostavno ostvaruje kontakt, veza sa prirodom. Postiže jednostavna, otvorena, jasna i neposredna komunikacija čovjeka i prirode.

DCIM100GOPROGOPR7576.

DCIM100GOPROGOPR7566.

DCIM100GOPROGOPR7559.